Hyviä tarjouksia sähköpostitse!

Tilaa tästä:

Ota tämä huomioon, kun ostat valmismatkan


Valmismatkalain mukaan meidän on tiedotettava EU/ETA-maiden kansalaisille matkakohteissa voimassaolevista viisumivaatimuksista. Saat lisätietoja Suomen kansalaisille asetettavista vaatimuksista Luettelo viisumivaatimuksista Suomen kansalaisille maittain -sivulta osoitteesta https://um.fi/viisumi-ja-oleskelulupa-suomen-kansalaiset. Muiden maiden kansalaisia kehotetaan ottamaan yhteys maansa lähimpään suurlähetystöön tai konsulaattiin. Jos varaat matkan jonkun toisen lukuun, olet velvollinen ilmoittamaan matkaseuralaisellesi näistä vaatimuksista.

Tarkista, onko passi uusittava tai haettava viisumia.

Saat lisätietoja Suomen kansalaisille asetettavista viisumivaatimuksista Luettelo viisumivaatimuksista Suomen kansalaisille maittain -sivulta osoitteesta https://um.fi/viisumi-ja-oleskelulupa-suomen-kansalaiset. Ulkoministeriön matkustustiedotteet ovat osoitteessa https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Saat tietää, kuinka pitkään viisumin saaminen kestää, ottamalla yhteyden kohdemaan suurlähetystöön omassa maassasi. Toimi hyvissä ajoin, koska ajan pituus vaihtelee maittain. Muiden maiden kansalaisia kehotetaan ottamaan yhteys maansa lähimpään suurlähetystöön tai konsulaattiin.
On suositeltavaa selvittää matkavakuutuksen kattavuus. Voit tarvita esimerkiksi vakuutuksen, joka kattaa matkatavaroiden katoamisen ja/tai vaurioitumisen ja mahdollisen kuljetuksen kotimaahan, jos sairastut tai joudut onnettomuuteen. Kotivakuutukseen kuuluu usein matkavakuutus. Ota selvää vakuutuksen kattavuudesta lukemalla vakuutuskirja tai ottamalla yhteys vakuutusyhtiöön.

Matkustettaessa Venäjälle, Valko-Venäjälle tai Kuubaan tarvitaan todistus matkavakuutuksen voimassaolosta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyden vakuutusyhtiöön.
Jos sinulla on toimintoeste, ota selvää sen merkityksestä matkustamiselle. Ota yhteys hotelliin ja tiedustele sen sekä matkakohteen soveltuvuutta liikuntaesteisille. 

Muista ottaa mukaan myös eurooppalainen sairausvakuutuskortti. Tilaa se Kelasta. Sillä saat sairaan- ja hammashoitoa EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä. Kortti on maksuton.

Jos matkustat Euroopan ulkopuolelle, huolehdi rokotuksesi kuntoon. Se on tärkeää, koska monissa maissa vaaditaan, että niihin matkustavilla tulee olla rokotukset niissä yleisesti esiintyvä sairauksia vastaan.

Lisätietoja on Matkailijan terveysoppaassa osoitteessa http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat

Jos matkanjärjestäjästä tai, joissakin jäsenvaltioissa, matkanvälittäjästä tulee maksukyvytön, suoritetut maksut palautetaan. Jos matkanjärjestäjästä tai tapauksen mukaan matkanvälittäjästä tulee maksukyvytön matkapaketin alkamisen jälkeen ja jos matkapakettiin sisältyy kuljetus, matkustajien paluukuljetus taataan. OY SRG Finland AB on hankkinut maksukyvyttömyyssuojan Nordic Guarantee Försäkringsaktiebolag (Kista Science Tower,164 51 Kista, Ruotsi, +46 8-34 06 60, info@nordg.se). Matkustajat voivat ottaa yhteyttä tähän tahoon tai tapauksen mukaan toimivaltaiseen viranomaiseen (Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Puhelin: 029 505 3000 (vaihde)
Postiosoite: Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se), jos palveluja kieltäydytään suorittamasta OY SRG Finland AB:n maksukyvyttömyyden vuoksi.

Direktiivi (EU) 2015/2302 sellaisena kuin se on saatettuna osaksi kansallista lainsäädäntöä https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941079


Header
Subject
Body
Footer